Ocenění podniku Synthesia a.s. - Vodenková, Pavlína (2014)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením hodnoty společnosti Synthesia a.s. Práce je rozdělena do dvou hlavních celků -- teoretická část mé práce uvádí východiska oceňování, ukazuje postupy a popisuje metody ocenění, v části praktické jsou pak tyto poznatky využity pro stanovení hodnoty podniku. V praktické části této práce je nejdříve představena oceňovaná společnost, provedena strategická a finanční analýza podniku a po prognóze generátorů hodnoty následně sestaveny finanční plány, které jsou podkladem pro závěrečné ocenění metodou DCF. Závěrem mé práce je výrok o hodnotě podniku pro neznámého investora ke dni 1. 9.2014.