Stanovení hodnoty společnosti Pražská strojírna, a.s. - Oliva, Petr (2014)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty společnosti Pražská strojírna a.s. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. V první zmíněné se autor věnuje vymezení základních pojmů dané problematiky, a dále popsání jednotlivých metod a postupů pro stanovení hodnotu společnosti, o které se v průběhu následující praktické části opírá. Praktická část je zaměřena na strategickou a finanční analýzu podniku, na jejichž základě je sestaven finanční plán. Pomocí oceňovacích metod je následně stanovena hodnota společnosti.