Analýza nových principů v rámci regulace Basel III - Zych, Marek (2013)
Primárním cílem diplomové práce je zhodnocení, zda nová pravidla v rámci regulace Basel III budou pro ekonomiku přínosem, nebo zda budou působit negativně. V této práci je však řešeno několik dílčích cílů. Autorovi jde o porovnání principů Basel II a Basel III, vytipování situací, ve kterých mohou nové principy škodit ekonomice a zjištění, co ve skutečnosti nová pravidla budou znamenat pro český bankovní sektor a pro banky v globálním měřítku. V praktické části je analyzován český bankovní sektor a vzorek zahraničních bank hlediska připravenosti na nová pravidla Basel III. Dosaženo je toho tím způsobem, že je porovnáván současný stav bank s požadavky podle regulace Basel III.