Analýza nových principů v rámci regulace Basel III - Zych, Marek; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Primárním cílem diplomové práce je zhodnocení, zda nová pravidla v rámci regulace Basel III budou pro ekonomiku přínosem, nebo zda budou působit negativně. V této práci je však řešeno několik dílčích cílů. Autorovi jde o porovnání principů Basel II a Basel III, vytipování situací, ve kterých mohou nové principy škodit ekonomice a zjištění, co ve skutečnosti nová pravidla budou znamenat pro český bankovní sektor a pro banky v globálním měřítku. V praktické části je analyzován český bankovní sektor a vzorek zahraničních bank hlediska připravenosti na nová pravidla Basel III. Dosaženo je toho tím způsobem, že je porovnáván současný stav bank s požadavky podle regulace Basel III.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses