Dopad investičného projektu na hodnotu komerčnej nehnuteľnosti - Hlísta, Igor (2014)
Predmetom tejto diplomovej práce je stanovenie tržnej hodnoty komerčnej nehnuteľnosti. Nehnuteľnosť bola ocenená výnosovou metódou a metódou tržného porovnania. Prvá časť práce obsahuje teoretický úvod k oceňovaniu nehnuteľností pomocou týchto dvoch metód a samotné ocenenie, ktoré je hlavným výstupom práce. Obsahom druhej časti je investičný projekt, jeho charakteristika a vyhodnotenie pomocou doby návratnosti a metódy čistej súčasnej hodnoty. Záverečná časť sa venuje oceneniu nehnuteľnosti po realizácii investičného projektu a zhodnoteniu vzťahu medzi hodnotením investičného projektu a jeho dopadom na hodnotu nehnuteľnosti.