Využití online marketingu a nákladové analýzy ke zvýšení ziskovosti hotelu - Sklenka, Mario (2013)
Předmětem bakalářské práce "Využití online marketingu a nákladové analýzy ke zvýšení ziskovosti hotelu" je kalkulace nákladů na vybranou kategorii pokoje s cílem stanovit nákladovou náročnost ubytovacího zařízení a na základě toho připravit na míru stavěnou marketingovou kampaň, která by hotelu pomohla navýšit obsazenost a tím navýšila zisk podniku. Dále je práce zaměřená na online marketing a jeho benefity pro hotelový segment.