Udržitelnost dluhového financování deficitního hospodaření České republiky - Kohout, Michal (2014)
Diplomová práce se zabývá udržitelností dluhového financování deficitního hospodaření České republiky. V práci jsou vysvětleny odborné pojmy, jako jsou veřejný dluh, vládní dluh, deficit veřejných financí, řízení státního dluhu. Diplomová práce se blíže věnuje vývoji veřejných financí v České republice, a to zejména v po krizovém období. Práce zkoumá výši deficitu veřejných financí České republiky, jeho vývoj, a především udržitelnost zadlužení České republiky v čase. Dalším přínosem práce je zkoumání vlivu pravicových a levicových politických stran na vývoj zadluženosti České republiky. Práce ukazuje, jaký má vliv politická reprezentace na udržitelnost zadlužení České republiky.