Udržitelnost dluhového financování deficitního hospodaření České republiky - Kohout, Michal; Pavelek, Petr; Hájek, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá udržitelností dluhového financování deficitního hospodaření České republiky. V práci jsou vysvětleny odborné pojmy, jako jsou veřejný dluh, vládní dluh, deficit veřejných financí, řízení státního dluhu. Diplomová práce se blíže věnuje vývoji veřejných financí v České republice, a to zejména v po krizovém období. Práce zkoumá výši deficitu veřejných financí České republiky, jeho vývoj, a především udržitelnost zadlužení České republiky v čase. Dalším přínosem práce je zkoumání vlivu pravicových a levicových politických stran na vývoj zadluženosti České republiky. Práce ukazuje, jaký má vliv politická reprezentace na udržitelnost zadlužení České republiky.
Vedoucí práce: Petr Pavelek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses