Odvození diskontu za omezenou obchodovatelnost na základě ukazatele bid-ask spread - Jílková, Simona (2014)
Diplomová práce se zabývá odhadem diskontu za omezenou obchodovatelnost pomocí ukazatele Bid-Ask spread. První část práce je věnována rešerši zahraniční literatury, zejména empirickým studiím a teoretickým kvantitativním modelům odhadu diskontu za omezenou obchodovatelnost, druhá část práce se pak zabývá odhadem diskontu za omezenou obchodovatelnost pomocí Bid-Ask spreadu, přičemž nejdříve je popsána samotná metodika výpočtu, která je dále aplikována na odhad diskontu pro společnosti kotované na Pražské burze. Výsledky studie jsou shrnuty v závěru práce.