Odvození diskontu za omezenou obchodovatelnost na základě ukazatele bid-ask spread - Jílková, Simona; Rýdlová, Barbora, 1976-; Kohoutek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zabývá odhadem diskontu za omezenou obchodovatelnost pomocí ukazatele Bid-Ask spread. První část práce je věnována rešerši zahraniční literatury, zejména empirickým studiím a teoretickým kvantitativním modelům odhadu diskontu za omezenou obchodovatelnost, druhá část práce se pak zabývá odhadem diskontu za omezenou obchodovatelnost pomocí Bid-Ask spreadu, přičemž nejdříve je popsána samotná metodika výpočtu, která je dále aplikována na odhad diskontu pro společnosti kotované na Pražské burze. Výsledky studie jsou shrnuty v závěru práce.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses