Řešení integrity digitálního archivu pomocí relativní časové autentizace - Vohnout, Rudolf; Říhová, Zora, 1948-; Antlová, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Objektem zkoumání disertační práce je fenomén archivace elektronických dokumentů v dlouhodobém časovém horizontu se zaměřením na jejich zabezpečení a integritu. Předmětné dílo se v úvodu zabývá problematikou rešeršního šetření dosud používaných přístupů a řešení v oblasti stanoveného tématu a soustředí se na zkoumání vztahu dlouhodobé archivace na omezující podmínky dané současně planým legislativním rámcem. Hlavní pozornost je soustředěna na integritu archivu jako celku alternativními metodami nezávislými na absolutním čase archivace. Návrhová pasáž se věnuje tvorbě univerzálního systémového řešení vedoucího k zajištění nepopiratelnosti svěřených, archivem spravovaných, objektů. Tento návrh byl poté empiricky ověřen a jeho výsledky zvolenými metodami statistického aparátu zpracovány a vyhodnoceny. Předmětným návrhem, práce usiluje o příspěvek k posílení důkazní ekvivalence dlouhodobě uchovávaných elektronických dokumentů na stejnou úroveň jejich papírových sourozenců.
Vedoucí práce: Zora Říhová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor disert. práce]; disertace; dissertations