Socioekonomická analýza správních obvodů hl. m. Prahy - Budíková, Lucie (2014)
Sociekonomická analýza správních obvodů hlavního města Prahy, tedy Prahy 1 -- 22, je řešena metodou MasterCard, tedy souhrnným indexem, vytvořeným z vydefinovaných indikátorů v oblasti sociální a ekonomické, jimž je přiřazena konkrétní váha. Cílem analýzy a potažmo celé práce je zjistit, v jakých správních obvodech hl. m. Prahy dochází k největšímu socioekonomickému rozvoji, který je z důvodů dostupnosti a srovnatelnosti dat analyzován za roky 2008 a 2012.