Marketingové řízení obchodních firem, budování efektivních kooperací s využitím konceptu Category managementu - Čapek, Michal (2014)
Disertační práce prezentuje teoretické přístupy ke category managementu, včetně definice jeho základního osmistupňového procesu. Implementace category managementu je uvedena na příkladech firmy Coca-Cola, které dokládají funkčnost navržené metodiky a cílů z úvodu této práce.