Řízení pracovního výkonu v činoherní a muzikálové sféře - Sovová, Andrea; Němec, Otakar; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tématem disertační práce je řízení pracovního výkonu v činoherní a muzikálové sféře. Cílem práce je vytvoření modelu řízení pracovního výkonu pro tuto sféru, na jehož základě bude možné řešit problémy spjaté s řízením pracovního výkonu v rámci přípravy divadelní inscenace. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a empirickou. Teoretická část se věnuje trendům a postupům v řízení lidských zdrojů, problémům a výzvám v řízení lidských zdrojů, vývoji role personalisty a problematice řízení pracovního výkonu obecně. Dále se tato část zabývá managementem v sektoru kultury, řízením lidských zdrojů v divadle, analýzou aktivit v období zkoušek nové inscenace a výkonem v činoherní a muzikálové sféře. Empirická část zahrnuje analýzu kvalitativního výzkumu, návrh modelu řízení pracovního výkonu a jeho ověření prostřednictvím kvalitativních expertních odhadů. Důležitá zjištění (činnosti, v nichž se řízení pracovního výkonu v činoherní a muzikálové sféře projevuje, nejčastější problémy řízení pracovního výkonu v činoherní a muzikálové sféře a návrhy jejich řešení atd.) shrnuje závěr disertační práce.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations