Dědictví jako změna vlastnického práva - Řežábek, Pavel (2014)
Tato práce pojednává o dědictví a dědickém právu. Cílem této práce je shrnutí informací o dědickém právu jako celku. Důraz je kladen zejména na změny přicházející s novým občanským zákoníkem. Práce by měla vystihovat nejdůležitější aspekty celého dědění. Definováno je dědické právo. Následuje problematika právní úpravy v České republice. Větší prostor je věnován zákonné posloupnosti, závěti, dědické smlouvě a odkazu. Dále se zaměřuje na dědické řízení včetně přechodu dluhů a společného jmění manželů. Částečně zmiňuje způsob ohodnocení majetku a závěrem se dostává do mezinárodního práva, kde zmiňuje úpravu v rámci Evropské unie a dědické právo ve Spojeném království a Německu.