Dědictví jako změna vlastnického práva - Řežábek, Pavel; Spirit, Michal, 1943-; Neděla, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce pojednává o dědictví a dědickém právu. Cílem této práce je shrnutí informací o dědickém právu jako celku. Důraz je kladen zejména na změny přicházející s novým občanským zákoníkem. Práce by měla vystihovat nejdůležitější aspekty celého dědění. Definováno je dědické právo. Následuje problematika právní úpravy v České republice. Větší prostor je věnován zákonné posloupnosti, závěti, dědické smlouvě a odkazu. Dále se zaměřuje na dědické řízení včetně přechodu dluhů a společného jmění manželů. Částečně zmiňuje způsob ohodnocení majetku a závěrem se dostává do mezinárodního práva, kde zmiňuje úpravu v rámci Evropské unie a dědické právo ve Spojeném království a Německu.
Vedoucí práce: Michal Spirit
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses