Režim riadenia populácie a jeho dopady na socioekonomický rozvoj štátu Guernsey - Petrus, Ján; Vláčil, Jan, 1943-; Matula, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práca sa orientuje na charakteristiku štátu Guernsey, ktorý je napriek svojej veľkosti mimoriadne prosperujúcou ekonomikou a významným finančným centrom s vysokou kvalitou života. V dôsledku atraktivity krajiny a vysokej hustote osídlenia, Guernsey signifikantne reguluje veľkosť a do značnej miery aj štruktúru svojej populácie mechanizmom kontroly bývania a imigračnej politiky. Tento mechanizmus však vplyvom širších aj užších súvislostí nie je dizajnovaný pre trvalú udržateľnosť optimálnej veľkosti a štruktúry obyvateľstva tak, by bola zachovaná prosperita a rozvoj krajiny. Cieľom diplomovej práce je preto analýza špecifického legislatívneho modelu kontroly bývania, ktorým v súčasnosti Guernsey reguluje štruktúru a stav obyvateľstva a analýza pripravovaných zmien v podobe nového mechanizmu riadenia populácie, ktorý má nahradiť pôvodný systém od roku 2018.
Vedoucí práce: Jan Vláčil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses