Roboti na sociálních sítích jako určovatelé budoucí hodnoty kryptoměny Bitcoin? - Maršálek, Jan; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cílem práce je nalezení odpovědi na otázku, zda robotické příspěvky na sociální síti Twitter mají vliv na hodnotu kryptoměny Bitcoin a případné zdokonalení současných predikčních modelů. Práce rozvíjí teorii investičního managementu založené na pro-gnózování ceny akcií společností na základě analýzy sentimentu příspěvků na sociální síti Twitter. Teoretická část práce představuje informace o kryptoměně Bitcoin, základní principy predikčních modelů trendů kryptoměny Bitcoin a vliv příspěvků na sociálních sítí na hodnotu nejen Bitcoinu, ale i dalších komodit. V praktické části provádíme dolování dat z Twitteru a analýzu sentimentu pomocí programu Python, ANOVU a korelace výsledků s denní uzavírací cenou kryptoměny Bitcoin a kombinací poměrů pozitivních tweetů a všech příspěvků na Twitteru
Vedoucí práce: Mojmír Sabolovič
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses