Analýza digitální marketingové komunikace na sociálních sítích kaváren podniku mamacoffee - Tikan, Erika (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá problémem neefektivní komunikace na sociálních sítích řetězce pražských kaváren podniku mamacoffee. Cílem je komunikaci zhodnotit, najít chyby a nedostatky současné online komunikace za účelem návrhu řády doporučení pro efektivní komunikaci v rámci sociálních sítí pro budoucí kavárny podniku. Práce se skládá z teoretické a praktické částí. Teoretická část práce je věnovaná rešerši literatury a dalších zdrojů ohledně problematiky online komunikace kaváren podniku mamacoffee na sociálních sítích. Jsou popsány pojmy jako brand a firemní identita, cílová skupina, persony, image a povědomí o značce. Na základě vysvětlených pojmů a souvislostí se dá lépe pochopit kontext problému a najít cestu k jeho vyřešení. Praktická část práce se skládá z několika částí – analýzy současného stavu online komunikace dvou kaváren mamacoffee (mamacoffee Jaromírova a mamacoffee Podolí), provedení kvalitativního výzkumu v podobě interview, a na základě získaných údajů sestavení doporučení ke zlepšení komunikace na sociálních sítích kaváren podniku. Výsledná doporučení jsou užitečná pro zlepšení komunikace na sociálních sítích stávajících a také budoucích kaváren podniku mamacoffee. Navíc mohou sloužit jako inspirace pro jiné podobné podniky a pro jedince, kteří o otevření kavárny přemýšlejí.