Sedlčany v době krizí - Váchová, Alena (2022)
Cílem práce je posoudit dopady krizí v letech 2020 a 2021 na město Sedlčany z pohledu nejen veřejných financí. Práce se zabývá následky v nelehké ekonomické situaci, které sebou nese koronavirová krize a následná válka na Ukrajině. Po zanalyzování aktuálně situace města byla navržena opaření, která pomohou k částečné soběstačnosti města nejen z potravinové ale i energetické stránky. Řešení se nachází v agrolesnictví a v rychle rostoucích dřevinách, které nestabilní ornou půdu nahradí funkčním přírod-ním ekosystémem. Celková navrhovaná změna přinese do města nové pracovní příleži-tosti a zlepší ekologickou stabilitu krajiny (KES).