Změny v preferencích cestovatelů : Porovnání generace babyboomers a X - Pourová, Vendula (2022)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze preferencí a požadavků na cestování členů generace baby boomers a generace X. Práce je rozdělena na teoretickou část, která se zabývá literární rešerši popisující základní charakteristiky generací, jejich spo-třebitelské chování, oslovení a cestovatelské preference. Součástí části je i monito-ring cestovního ruchu v ČR. Praktická část obsahuje metodiku práce, která popisu-je výzkumné metody práce. Poté je zde zpracována analýza a statistické vyhodno-cení výsledků z dotazníkového šetření. V závěru práce jsou shrnuty poznatky a popsány možná doporučení pro marketing cestovních kanceláří či agentur.