Návrh a implementace nákladového controllingového reportingu v obchodní bance - Staněk, Štěpán; Pour, Jan; Langrová, Dominika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací nákladového controllingového reportingu v obchodní bance, kterou je společnost Raiffeisenbank. Práce má definované dílčí cíle, které je potřeba naplnit před samotným návrhem a implementací reportingu. Nejprve je v práci charakterizováno podnikání v oblasti bankovní a také systém řízení obchodních bank, následuje charakteristika controllingu, nákladového controllingu a controllingových specifik pro oblast bankovnictví. Další tematická část práce se věnuje strategii, jejímu významu pro podnik a podobně jako v předchozích částech také specifikám pro obchodní banky. Následně je vysvětlena provázanost strategie a controllingu a přispění aktivit controllingu k plnění podnikových cílů. Předposlední částí práce je základní popsání business intelligence a jejích komponent a také vymezení metody využité při tvorbě výsledných reportů. Závěrečná část se poté zabývá analýzou business požadavků uživatelů reportů, formulací strategických záměrů a následně samotným návrhem a implementací reportů. Práce může pro čtenáře představovat přínos nejen v oblasti business intelligence a tvorby reportů, ale také při pochopení fungování a řízení obchodní banky, controllingu. Hlavní přínos bude mít práce především pro uživatele reportů, které by měly přispět k efektivnímu řízení nákladů a tím k plnění podnikových cílů.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses