Jednoduchý generátor UML diagramů tříd pro jazyk Python - Smitka, Jan; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Chadim, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato práce si klade za cíl navázat na práci kolegy Daniela Hrebeně, a jím vyvinutý program dále rozšířit o nové funkcionality, které přinesou jeho uživatelům nové možnosti při práci s diagramy UML. Práce se skládá ze dvou částí. Jednak je to část samotné implementace programu neboli části praktické, za druhé pak této části teoretické, která je rozdělena do několika částí. V první části práce se věnuji souhrnu současného stavu prací v oblasti generování UML diagramů, stejně tak jako možnostem analýzy zdrojových kódů a inspirace pro vývoj nových funkcionalit. V následující kapitole pak přináším analýzu výchozího stavu aplikace a návrhu nových funkcionalit současně s analýzou dostupných nástrojů a technologií pro vývoj. V kapitole architektury se poté věnuji analýze výchozího návrhu aplikace z pohledu práce s daty a přináším pohled, jak na takovou architekturu navázat. Následně se věnuji samotné implementaci aplikace. V této kapitole, která působí jako těžiště této práce, podrobně popisuji návrh a implementaci stanovených funk-cionalit a práci s nimi.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses