Populární karetní hry z pohledu teorie her - Brož, Daniel; Chrobok, Viktor; Dlouhý, Martin, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Práce je zaměřena na hru Gwent z pohledu teorie her a pokouší se nalézt optimální strategie podle kterých se hráč může řídit. Práce se v rámci této hry z velké části zaměřuje na karty se speciálními schopnostmi a z důvodu tohoto zaměření jsou v práci vynechány jisté prvky a mechaniky reálné hry. Práce je rozdělena na několik částí kde v první části jsou popsány základy a pojmy teorie her, které jsou relevantní pro hru Gwent kdy v další části je popis samotné hry. V další části je popsán programovací jazyk C# a vývojové prostředí Visual Studio, ve kterém byl vytvořen simulační program. Ve čtvrté části jsou popsány základní prvky mého programu na což navazuje praktická část, ve které jsou charakterizovány vytvořené strategie s tabulkami výsledků simulací pro nalezené optimální strategie. Prvotní strategii, které se práce věnuje se zaměřuje na složení karet v balíčkách, a z výsledků těchto simulací se dále odvíjelo zaměření dalších vytvořených strategií. Na konci práce je hledaná optimální priorita pro tyto strategie, podle které se řídí inteligentní hráč, kdy nakonec jsou mezi sebou porovnány všechny vytvořené balíčky.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses