Význam rozhleden pro cestovní ruch v České republice - Binderová, Kateřina; Vaníček, Jiří, 1944-; Jarolímková, Liběna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Diplomová práce se zabývá rozhlednami a jejich vlivem na cestovní ruch v České republice. V úvodní části práce je zahrnuta historie, klasifikace včetně typů rozhleden a stavba rozhleden. Další část se zabývá současnými rozhlednami, jejich počtem, rozložením v jednotlivých krajích, výstavbou v jednotlivých letech a rozhlednovou turistikou. Dále autorka hlouběji rozebírá charakteristiku vybraných rozhleden, jejíž součástí je multikriteriální analýza. Cílem práce je vytvoření profilace typického návštěvníka rozhleden, která je provedena na základě výsledků marketingového průzkumu.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses