Spotrebitelia ako "odmietači" technológií : spotrebné praktiky a uplatnenie na trhu práce - Moravčíková, Simona; Šimůnková, Klára; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cieľom tejto diplomovej práce je objasnenie novo utvárajúcej sa skupiny potenciálnych zamestnancov, tzv. „odmietačov“ technológií. Výskum práce vedie k zodpovedaniu troch stanovených výskumných otázok. Výskumné otázky sa zameriavajú na motivácie či impulzy k rezistencií/odmietaniu odmietačov, prítomnosť reflexívnych hybridných praktík u odmietačov a bariéry uplatniteľnosti odmietačov na trhu práce. Pre zodpovedanie otázok sú využité dáta získané metódou fenomenologických a pološtruktúrovaných rozhovorov. Pre prvú výskumnú otázku sú identifikované spúšťače i následne vytvorené bariéry podmieňujúce rezistenciu odmietačov. Prostredníctvom druhej otázky je zaznamenaná a potvrdená prítomnosť reflexívnych hybridných praktík u skupiny odmietačov. Pre tretiu otázku nie sú identifikované bariéry uplatniteľnosti odmietačov, ale navrhnuté možné riešenia či zlepšenia pre organizácie pôsobiace nielen na českom trhu.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses