Implementace compliance u vybraných společností - Dytrychová, Eliška (2022)
Tato diplomová práce řeší implementaci compliance programů u vybraných společností. Cílem je posoudit, zda je dobré a z jakých důvodů mít ve společnosti zabudovaný compliance systém a jakým způsobem může být compliance v obchodních korporacích efektivní. Výzkum, kde výzkumným vzorkem je společnost z energetického a finančního sektoru je proveden pomocí kvalitativních a kvantitativních metod. V závěru jsou formulovány konkrétní doporučení a kroky, které vedou k lepší efektivitě compliance systému u těchto společností.