Marketing prostřednictvím Instagram influencerů : vliv počtu sledujících a divergence produktu na postoj ke značce - Bashkardzina, Maryia; Shavshukov, Anton; Závodná, Lucie Sára, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cílem bakalářské práce je zjištění, jak marketing přes influencery na Instagramu může působit na značku a povědomí o značce, které bude vhodné a adaptované pro český trh. Ke splnění cíle povede kritické zkoumání a potvrzení nebo vyvracení stanovených hypotéz. Praktickým cílem bakalářské práce je aplikovat navrženou metodiku, jak marketing prostřednictvím influencerů funguje, nabídnout doporučení pro marketingové agentury a opatření pro budoucí vývoj českého mediálního trhu. Naplnění stanovených cílů je dosaženo prostřednictvím analýzy teoretické a metodické základny fungování uživatelského vnímání influencerů na Instagramu, uplatňovaní existující metodiky a aplikace metodiky na vytvořených fiktivních účtech. Výsledky hodnocení ukázaly, jak uživatelé vnímají influencery s různým počtem sledujících a produkty s různým designem v podmínkách českého trhu. V závěru bakalářské práce je shrnuto veškeré zkoumání a dosažené výsledky, jsou navržená doporučení pro zvýšení marketingové atraktivity a opatření pro vývoj marketingu na Instagramu.
Vedoucí práce: Anton Shavshukov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses