Analýza vývoje cen bytů na regionální úrovni - Krejčí, Jan (2022)
Bakalářská práce se zabývá vývojem cen bytů ve vybraných krajích České republiky nejdříve pomocí makroekonomických ukazatelů a poté pomocí regionálních ukazatelů. Cílem práce je analyzovat vztah mezi vybranými makroekonomickými a regionálními ukazateli a dílčím cílem práce je zhodnotit investiční možnosti do bytů ve vybraných krajích. K naplnění práce jsou nejdříve analyzovány korelace vybraných ukazatelů s vývojem cen bytů, poté je použit model lineární regrese. Dílčí cíl je naplněn výpočtem zhodnocení bytů a následném srovnáním s alternativními možnostmi investování. Výsledkem bakalářské práce je vyjádření vztahu mezi vybranými ukazateli a analýza investičních možností.