Vizuální pozornost vůči emocionálním apelům v reklamě - Novotná, Eliška; Bažantová, Simona; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Cílem práce je zjistit vliv využití emocionálních apelů (pozitivních i negativních) na vizuální pozornost s ohledem na pohlaví respondenta a brand recall, tedy aktivní vybavení si značky ve vybraných reklamních sděleních. Hlavními oblastmi v teoretické rešerši jsou emocionální apely v reklamě, vizuální pozornost a brand recall. Následně navazuje metodika, která představuje výzkumný vzorek reklam, metody sběru a analýzy dat. Výzkum probíhá pomocí dvou metod eye-trackingu a dotazníku. V praktické části je provedena analýza dat pomocí heat map, naměřených AOI a výsledků získaných dotazníkovým šetřením.
Vedoucí práce: Simona Bažantová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses