Efektivita meetingů ve vztahu k interakcím účastníků a charakteristikám organizačního designu - Šimáček, Petr; Králová, Věra; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Diplomová práce se zabývá efektivitou meetingů ve vztahu k interakcím účastníků a charakteristikám organizačního designu. Cílem práce bylo určit vztahy mezi interakcemi před/během/po meetingu a efektivitou meetingu v kontextu teorie organizačního designu. Na základě literární rešerše byl konstruován konceptuální model, na jehož základě byly stanoveny výzkumné hypotézy. Výzkum byl realizován prostřednictvím dotazníkového šetření, které se skládalo ze dvou fází. V rámci realizovaného výzkumu se podařilo prokázat pozitivní vliv tří dílčích konstruktů interakcí před meetingem a dvou dílčích konstruktů ve vztahu k meeting invovementu. U meeting involvementu byl zároveň potvrzen pozitivní vliv na efektivitu meetingu. Pozitivní vliv na efektivitu meetingu byl rovněž potvrzen u tří dílčích konstruktů interakcí po meetingu. Práce je přínosná především pro manažery, kteří vedou meetingy, a mohou tak do jisté míry ovlivňovat interakce nejen během meetingu, ale před samotným meetingem i po jeho ukončení.
Vedoucí práce: Věra Králová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses