Faktory formování japonské monetární politiky - Vu, Thuy Trang (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zjištění intenzity různých faktorů, které měly vliv na vývoj japonské monetární politiky. V praktické části byla provedena analýza determinant formující japonskou monetární politiku pomocí vícenásobné regrese. Byly vytvořeny dva možné modely za účelem vysvětlení působení vybraných pro-měnných na měnovou politiku. Výsledky obou modelů byly nakonec stejné, jelikož pouze celkové rezervy a reálná úroková míra měly vliv na vývoj japonské monetární politiky.