Faktory formování japonské monetární politiky - Vu, Thuy Trang; Sabolovič, Mojmír, 1978-; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2022)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zjištění intenzity různých faktorů, které měly vliv na vývoj japonské monetární politiky. V praktické části byla provedena analýza determinant formující japonskou monetární politiku pomocí vícenásobné regrese. Byly vytvořeny dva možné modely za účelem vysvětlení působení vybraných pro-měnných na měnovou politiku. Výsledky obou modelů byly nakonec stejné, jelikož pouze celkové rezervy a reálná úroková míra měly vliv na vývoj japonské monetární politiky.
Vedoucí práce: Mojmír Sabolovič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses