Doménově specifické webové uživatelské rozhraní pro specializovaný algoritmus strojového učení - dolování akčních pravidel - Bajić, Mia (2022)
Práce se zaměřuje na vytvoření doménově specifického webového rozhraní pro specializovaný algoritmus strojového učení – akční pravidla. Na začátku jsou uvedeny akční pravidla spolu s jejich popisem, příklady a charakteristiky. Dále práce popisuje vývoj webového rozhraní spolu s použitými technologiemi. Pro tuto práci je použít dataset Oxford Government Response Measures, který obsahuje data o opatřeních proti COVID-19 a vývoje šíření nákazy v čase. Z něj jsou vydolována akční pravidla a uživatel může do webového rozhraní zadat vstupní parametry a jako výstup dostane doporučení, jaká opatření spolu nakombinovat pro dosažení žádaného výsledku, tedy snížení počtu nakažení a počtu úmrtí. Výsledné webové rozhraní je dále použitelné pro jakákoliv data, která jsou uložena v databázi ve stejném formátu. Součástí práce je popis webového rozhraní a vyhodnocení použitelnosti aplikace uživateli.