Vliv pandemie Covid19 na digitalizaci základních škol v ČR z pohledu ředitelů - Klicpera, Jakub; Korčák, Jiří, 1994-; Krpálková-Krelová, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Předkládaná diplomová práce se zabývá stavem digitalizace na základních školách v ČR a identifikuje, jakým způsobem pandemie Covid-19 ovlivnila tuto problematickou oblast. Hlavním cílem práce je analýza aktuálního stavu a celkového dopadu pandemie na digitalizaci ZŠ v ČR z pohledu ředitelů škol. Ke splnění hlavního cíle poslouží odpovědi na položené výzkumné otázky, které vycházejí z šesti oblastí digitalizace školství. Jedná se o sledování stavu a vlivu pandemie na IT/ICT vybavenost škol, využívání ICT v běžné výuce a při komunikaci, informační gramotnost učitelů a žáků, ICT správu, ICT strategii a (ICT) financování škol. V teoretické části jsou postupně vymezeny pojmy spojené s digitalizací a oblastí základních škol, posléze je představena oblast digitalizace školství a dopadu pandemie na školství. V části praktické je, díky využití metod dotazníkového šetření, polostrukturovaného rozhovoru a komparace vlastního výzkumu s daty ze statistik, dosaženo komplexního pohledu na problematiku digitalizace školství v ČR s odkazem na proběhlou pandemii. Výzkum je doplněn o sadu doporučení k rozvoji digitalizace na školách.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses