Projekt přímých přenosů z mezinárodního turnaje v pozemním hokeji - Větrovský, Petr; Novotný, Jakub, 1977-; Přibyl, Antonín; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Diplomová práce se zabývá řízením projektu v oblasti produkce přímých přenosů, počínaje odborným naplánováním, realizací příprav a následnou implementací, tj. uskutečněním streamů ze zápasů Poháru mistryň evropských zemí v Rakovníku, 2022. Při řešení využívá zejména vědeckých metod analýzy i syntézy, řízených rozhovorů a testování. Současně uplatňuje odborné metody projektového řízení dle mezinárodního standardu PMBOK Guide. V úvodních dvou částech práce jsou objasněna teoretická východiska. První část se vztahuje k oblasti projektového managementu IKT projektů. Druhá část se zabývá problematikou produkce živých vysílání se zaměřením na sportovní přenosy. Teoretické poznatky jsou dále uplatněny v části praktické. Ta popisuje vlastní realizaci projektu napříč všemi jeho životními cykly, včetně jejích odsunů spojených s pandemií covidu-19. Dále se snaží o popularizaci pozemního hokeje v České republice a dlouhodobý rozvoj produkce přímých přenosů Českého svazu pozemního hokeje. Vylíčena jsou zde jednání se zainteresovanými stranami (především s Evropskou hokejovou federací, Českým svazem pozemního hokeje a HC 1972 Rakovník). Autor přiložil i kopie klíčových dokumentů, spolu s odůvodněními a podrobnými popisy. Představen je kompletní projektový plán zahrnující detailní rozbor projektových činností, řízení rizik a řešení otázky nákladů, zdrojů i harmonogramu. Následně se věnuje vlastní realizaci projektu a popisuje technické a organizační řešení včetně postupů. Nakonec je zdokumentováno uzavření projektu zahrnující zpětnou vazbu od stakeholderů, analýzu a poučení.
Vedoucí práce: Jakub Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses