Využití statistických nástrojů při analýze fotbalových týmů - Marcinčák, Kristián (2022)
Obsah práce sa zaoberá štatistickými údajmi, ktoré sa zbierajú vo futbale a následnou analýzou týchto informácií k všeobecnému použitiu. Hlavným cieľom tejto práce je overiť stanovené hypotézy, ktoré nám pomôžu lepšie pochopiť futbalový zápas ako taký, a na záver sa pokúsime z už odohraných zápasov odhadnúť výsledky futbalových zápasov s určitou pravdepodobnosťou. Výsledky práce naznačujú dôležitosť skúmaných futbalových štatistík a taktiež poukazujú na významnosť výberu rozličných druhov modelov na následné využitie štatistík pre ľudí pracujúcich vo futbalovej sfére.