Generace kryptoměn běžící na technologii Blockchain - Slavev, Mario; Luc, Ladislav; Mareš, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá generacím kryptoměn běžící na technologii Blockchain. Hlavním cílem práce je zhotovit a nakonfigurovat počítačovou sestavu pro těžbu kryptoměn a zjistit pomocí provedené těžby, zda je v současné době těžba profitabilní. Dílčím cílem práce je vymezit pojem kryptoměna, analyzovat oblast kryptoměn a její těžbu. Práce se skládá ze sedmi kapitol, přičemž tou poslední je praktická část. V první kapitole je vymezen pojem kryptoměna, jsou zde popsány principy, na kterých stojí a jakým způsobem lze kryptoměny uchovávat a získat. Druhá kapitola popisuje technologii Blockchain. Třetí kapitola se zabývá historií kryptoměn, kde jsou představeny jednotlivé koncepty. Ve čtvrté kapitole jsou vybrány a analyzovány kryptoměny podle způsobu jejich těžby. Pátá kapitola se věnuje legislativě kryptoměn, která je v této problematice stěžejní. Šestá kapitola se věnuje popisu zařízení, na nichž lze těžbu provádět a způsoby jakými lze tento proces provádět. Praktická část se následně věnuje zhotovení, nakonfigurování a následnému spuštění počítačové sestavy pro těžbu kryptoměn, která je v závěru vyhodnocena.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses