Analýza stavebního projektu - Jungwirth, Jan; Fiala, Petr, 1949-; Borovička, Adam; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením projektů. Práce detailně popisuje stavební projekt výstavby odpočívky Chotýčany. Z hlediska činností se jedná o středně velký projekt trvající déle než rok s rozpočtem v řádech stovek milionů. Časová analýza rozebírá projekt z hlediska počtu strávených dní podle jednotlivých etap. Na to je využitá metoda MPM. Nákladová analýza poté popisuje náklady z hlediska jak etap, tak z hlediska jednotlivých subdodavatelů, kterých se ve specializovaném stavebnictví nachází značný počet. V práci také dochází k rizikové analýze, kde je základní myšlenkou nutnost důsledného zhodnocení potenciálních rizik na začátku projektu za účelem snížení celkových nákladů na projekt. Jedná se o projekt, u kterého byli časová omezení, kdy bylo nutné dosáhnout konkrétních milníků v určený čas. Náklady poté měli být co nejnižší. Veškerá data byla vyvozena z předchozí zkušeností firmy Eurovia, a.s. a dále přizpůsobená požadavkům zadavatele, kterým je ŘSD ČR.
Vedoucí práce: Petr Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses