Realizace inovace procesů a informačního systému podniku - Bukovjan, Alexandr (2022)
Cílem této diplomové práce je identifikace a realizace vybrané inovace související s informačním systémem podniku. První část práce se věnuje rešerši dostupné literatury a popisu vybraných metod. Druhá a třetí kapitola shrnuje teoretické poznatky v oblasti inovací, modelování podnikových procesů a programovacího jazyka Python. V praktické části je představen konkrétní podnik, je provedena analýza současného postavení na trhu a zjištěny silné a slabé stránky podniku. Na základě těchto zjištění je stanovena inovační strategie a zvoleny oblasti, ve kterých bude inovace provedena. Následuje praktické zmapování hlavních procesů podniku a návrh jejich změny. V poslední části je popsán nově vytvořený rezervační systém, který reprezentuje významnou inovaci realizovanou v této diplomové práci.