DataHub - Systém pro automatizované stahování dat z internetu - Sedláček, David; Maryška, Miloš; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Tato diplomová práce se věnuje datovému projektu společnosti Obce v Datech. Cílem práce je popsat vývoj jednotlivých komponent a jejich následnou integraci do datového řešení – Data Hubu, které pomocí inovativních technologií dokáže realizovat bezpečné a inteligentní prohledávání webových stránek a konkrétně zacílit a stahovat data a informace napomáhající k rozvoji datové základny a následného použití stažených dat ke zvyšování datové gramotnosti veřejnosti a veřejné správy. Dílčí cíle, nutné k dosažení kompletního datového řešení sestávají z vytvoření datové platformy a integrování návazných komponent. Mezi tyto komponenty patří webový crawler, který pomocí využití neuronových sítí inteligentně prohledává internet a stahuje data a mobilní aplikace umožňující zobrazovat stažená data a poskytnout celistvý obraz koncovému uživateli. V práci bude položen krátký teoretický základ nutný pro chápání jednotlivých technologií, bude vysvětlen přínos autora projektu a přínos samotného projektu pro společnost, stejně jako zhodnocení celkové práce a pohled na udržitelnost projektu.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data a analytika pro business [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses