Technické a procesní požadavky pro digitalní forenzní laboratoře - Jireš, Jaroslav (2022)
Vzhledem k technologickému posunu společnosti dochází také k částečnému přesunu zločinu do kyberprostoru. Pro řešení a vyšetřování těchto kyberzločinů existují digitální forenzní laboratoře. Tato diplomová práce se zabývá technickými, procesními a personálními potřebami pro digitální forenzní laboratoře. Cílem práce bylo porovnat relevantní předem vybrané normy a doporučení od organizací ISO, ENISA a NIST, jejichž extraktem a porovnáním došlo k vytvoření kategorizovaného seznamu doporučení pro digitální forenzní laboratoře. Ověření identifikovaných doporučení proběhlo porovnáním s návody a doporučeními od Interpolu a SWGDE.