Technické a procesní požadavky pro digitalní forenzní laboratoře - Jireš, Jaroslav; Hološka, Jiří, 1983-; Světlík, Marián; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Vzhledem k technologickému posunu společnosti dochází také k částečnému přesunu zločinu do kyberprostoru. Pro řešení a vyšetřování těchto kyberzločinů existují digitální forenzní laboratoře. Tato diplomová práce se zabývá technickými, procesními a personálními potřebami pro digitální forenzní laboratoře. Cílem práce bylo porovnat relevantní předem vybrané normy a doporučení od organizací ISO, ENISA a NIST, jejichž extraktem a porovnáním došlo k vytvoření kategorizovaného seznamu doporučení pro digitální forenzní laboratoře. Ověření identifikovaných doporučení proběhlo porovnáním s návody a doporučeními od Interpolu a SWGDE.
Vedoucí práce: Jiří Hološka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses