Mezera na trhu zdravá výživa - Chlivényiová, Eva; Filipová, Alena, 1965-; Chylíková, Hana, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce se zabývá preferencemi spotřebitelů na trhu zdravé výživy a aktuálním stavem na trhu. Práce zkoumá, zda opravdu existuje mezera na trhu zdravé výživy a na základě vyzkoumaných dat a informací se pokouší predikovat budoucí vývoj trhu v oblasti zdravé výživy. Trendem současné doby je zdravý životní styl, se kterým je spojeno zdravé stravování, a z tohoto důvodu bylo zvoleno toto téma. Diplomová práce se skládá ze dvou částí, a to z teoretické a praktické části. V teoretické části je rozebrán pojem zdravá výživa, výživové směry, zdravá výživa pro práci, organizace, nevládní iniciativy, výživa ve vybraných zemích a důsledky nezdravého stravování. Součástí práce praktické je vyhodnocení vlastního dotazníkové šetření, rozhovory s majiteli restaurací a výživovým poradcem, průzkum trhu zdravé výživy, co se týče restaurací, prodejen a biopotravin, propagace zdravého životního stylu a stanovit podnikatelský potenciál na trhu zdravé výživy. Závěr diplomové práce komparuje zjištěné výsledky se stanovenými předpoklady.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses