Odpovědnost za vady z kupní smlouvy - Šťastná, Eva; Hásová, Jiřina, 1954-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce provádí rozbor jednotlivých aspektů odpovědnosti za vady z kupní smlouvy dle nového občanského zákoníku. Text pojednává obecně o odpovědnosti za vady a zobrazuje zvláštní úpravu smluv. Práce zahrnuje dělení vad, pojednává o odpovědnosti za vady se zaměřením na kupní smlouvu a smlouvu o dílo. Dále specifikaci práv oprávněné strany z vadného plnění a dalších práv k vypořádání celkové újmy. Jsou uvedeny principy práva z vad a postupy reklamačního řízení. Text obsahuje úpravu odpovědnosti za vady v mezinárodním obchodě. Součástí práce je komparace nové a staré právní úpravy, nejvýznamnější změny a přehled důsledků změn na spotřebitele.
Vedoucí práce: Jiřina Hásová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses