Zdroje prognóz vývoje jednotlivých odvětví pro potřeby oceňování podniku - Navrátil, David (2014)
Cílem této diplomové práce je identifikovat a dle zvolených kritérií zhodnotit zdroje prognóz vývoje vybraných odvětví. V první části je shrnuta situace v oblasti zdrojů prognóz vývoje jednotlivých odvětví. V části druhé je načrtnut postup pro vyhledávání zdrojů, dále je proveden výběr jednotlivých odvětví, pro která budou zdroje vyhledávány a analyzovány. Součástí druhé části je představení kritérií, která mají sloužit k hodnocení jednotlivých zdrojů predikcí a také představení metodologie závěrečného hodnocení zdrojů dle důležitosti jednotlivých kritérií. Třetí část práce se už zabývá samotným vyhledáváním zdrojů pro jednotlivá odvětví, jejich podrobným hodnocením dle stanovených kritérií a konečným vyhodnocením jednotlivých zdrojů pro jednotlivá odvětví. Na závěr je uvedeno shrnutí všech analýz a doporučení vhodných zdrojů.