Zdroje prognóz vývoje jednotlivých odvětví pro potřeby oceňování podniku - Navrátil, David; Maříková, Pavla, 1965-; Beran, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této diplomové práce je identifikovat a dle zvolených kritérií zhodnotit zdroje prognóz vývoje vybraných odvětví. V první části je shrnuta situace v oblasti zdrojů prognóz vývoje jednotlivých odvětví. V části druhé je načrtnut postup pro vyhledávání zdrojů, dále je proveden výběr jednotlivých odvětví, pro která budou zdroje vyhledávány a analyzovány. Součástí druhé části je představení kritérií, která mají sloužit k hodnocení jednotlivých zdrojů predikcí a také představení metodologie závěrečného hodnocení zdrojů dle důležitosti jednotlivých kritérií. Třetí část práce se už zabývá samotným vyhledáváním zdrojů pro jednotlivá odvětví, jejich podrobným hodnocením dle stanovených kritérií a konečným vyhodnocením jednotlivých zdrojů pro jednotlivá odvětví. Na závěr je uvedeno shrnutí všech analýz a doporučení vhodných zdrojů.
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses