Možnosti alternativních zdrojů provozního zisku tradičních bank - Svatková, Eliška (2014)
Součástí diplomové práce je shrnutí základních principů fungování bankovních institucí se zaměřením na rozdíly v obchodní činnosti tradičních a "nízkonákladových" bank. Dále se tato diplomová práce zaměřuje na analýzu provozních výnosů a nákladů vybraných bank, následně je analyzována struktura zdrojů provozního zisku vybraných tradičních bank v porovnání s vybranými "nízkonákladovými" bankami v ČR. Dále diplomová práce neopomíjí trendy, které v současné době hýbou bankovním sektorem, a v návaznosti na identifikované trendy obsahuje analýzu poskytovaných nebankovních služeb bankami v ČR a zahraničí, které lze považovat za alternativní zdroje provozního zisku tradičních bank. Poslední část diplomové práce patří vyhodnocení dotazníkového šetření, které bylo prováděno za účelem zjištění spokojenosti klientů bank se současně poskytovanými bankovními službami v ČR.