Energetická dimenze vztahu Súdán-Jižní Súdán na prahu 21. století a její vliv na budoucí vývoj - Dudová, Sabina; Pavlík, Petr, 1957-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá analýzou ropného průmyslu v Súdánu a Jižním Súdánu ve 21. století. První část řeší roli ropy na africkém kontinentu, historií těžby ropy, zbylé části se věnují podrobnější analýze ropného sektoru v Súdánu, respektive v Jižním Súdánu po roce 2011. Z těchto faktorů je provedena charakteristika budoucích scénářů, na které má vliv občanská válka v Jižním Súdánu či příhraniční spory mezi Severem a Jihem.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses