Regulace a samoregulace finančních zprostředkovatelů - Palusková, Jitka; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Koten, Silvester van, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou regulace finančních zprostředkovatelů a mapuje aktuální situaci na finančním trhu v České republice. Úvodní část práce definuje, které subjekty mohou zprostředkování finančních produktů poskytovat a za jakých podmínek. Zároveň nastiňuje platný regulatorní rámec a jeho plánovaný vývoj, státní orgány dohledu nad touto činností a aktuální stav samoregulace ze strany samotných finančních zprostředkovatelů. Hlavní část práce se věnuje aktuálním klíčovým tématům ve zprostředkování (mis-selling, poskytování klamavých či neúplných informací, přepojišťování, podněcování k nadměrnému obchodování, nízká odbornost, systém odměňování atd.), jak je řeší regulátor, co na toto jednání a motivy fungování říká orgán dohledu a jak se situaci snaží řešit samotné zprostředkovatelské organizace. Cílem práce je pokus o nalezení funkčního vztahu mezi legislativně určenými pravidly a vnitřními samoregulačními mechanismy finančních zprostředkovatelů.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses